Kortrijk
Regen
12° - 19°
Antwerpen
Regen
12° - 19°
Blog
Blog
24 augustus 2009  | Publius

Publius-advocaten publiceren boek: Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening. Wat is nieuw?

Alle advocaten van Publius wagen zich aan rechtsleer. Ditmaal wordt de lat nog wat hoger gelegd en bekent Publius zich als auteur van het eerste boek over de nieuwe Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.

In dit boek worden in een heldere taal de belangrijkste nieuwigheden besproken van de nieuwe Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening die in werking treedt vanaf 1 september 2009.

De Codex is geen volledig nieuw wetgevend werk. Het is de gecoördineerde veruiterlijking van het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening, zoals zeer aanzienlijk gewijzigd door het decreet van 27 maart 2009 tot aanpassing en aanvulling van het ruimtelijk plannings-, vergunningen- en handhavingsbeleid.Vanaf 1 september 2009 zullen rechtspractici echter steeds en enkel beroep doen op de Vlaamse Codex. Ook alle uitvoeringsbesluiten verwijzen naar de nieuwe Codex.

Dit boek is het eerste over de nieuwe Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de eerste rechtsleer die uitsluitend verwijst naar de nieuwe, gecoördineerde bepalingen van de Vlaamse stedenbouwreglementering. Alle op 1 augustus 2009 bekende uitvoeringsbesluiten werden in het boek verwerkt.

De auteurs, allen afkomstig van het gespecialiseerde advocatenkantoor Publius, bespreken 30 nieuwigheden in drie boekdelen: Planning, Vergunningen en Handhaving. Er is een uitgebreid trefwoordenregister.

Interesse? http://www.uga.be/uitgeverij/detail_nl.phtml?id=189

Deel dit artikel